Nieuws

 

Expositie FGG op 19 april uitgesteld.

Vanwege de veiligheidsmaatregelen rond de corona-uitbraak gaat de foto-expositie van Fotogroep Gilze van 19 april a.s. niet door. Het bestuur van FGG bekijkt nog of er later dit jaar een nieuwe datum gevonden kan worden voor onze tentoonstelling. Wij houden je hiervan uiteraard op de hoogte. Volg de berichten op onze website, in Weekblad Gilze en Rijen en via de kanalen van de Fotobond.

———————————————————————————————————-

LocHal.

De LocHal in Tilburg is onlangs gekozen tot World Building of The Year. Reden genoeg voor vijf fotografen van Fotogroep Gilze om het gebouw eens aan een grondig fotografisch onderzoek te onderwerpen. Op woensdagavond 29 januari was het zo ver. Kijk hieronder naar een selectie van foto’s van dit mooie, verrassende en ruimtelijk interessante gebouw waarin niet alleen de bibliotheek gevestigd is, maar onder andere ook een stadscafé. Wel jammer dat dát nou net gesloten was…

—————————————————————————————————–

Vuurwerk.

De jaarwisseling is niet ongemerkt aan Fotogroep Gilze voorbijgegaan. Behalve oliebollen en champagne was er vooral ook veel vuurwerk. Fotografen trekken er om middernacht niet op uit om zelf iets af te steken, maar wel om al dat fraais vast te leggen. Hieronder zie je de schitterende en kleurrijke beelden.

———————————————————————————————————-

Dagje Beekse Bergen.

Omdat een van onze leden vrijwilligerswerk doet op safaripark Beekse Bergen, leek het ons een goed idee om hem daar eens in zijn natuurlijke omgeving te gaan opzoeken. Zaterdag 1 juni was een hete dag met boeiende informatie, veel beesten, liters vocht, vermoeide voeten en honderden mooie foto’s. Hieronder ziet u een (noodgedwongen beperkte) selectie

———————————————————————————————————-

Avondje Oisterwijk.

Op woensdagavond 22 mei maakten vijf leden van Fotogroep Gilze een fotowandeling door Oisterwijk. Het werd een mooie, zonnige avond met dorpsgezichten, natuur en examenkandidaten op weg naar hun schoolgala. De avond eindigde op een gerenommeerd terras – zoals het hoort. Hieronder een impressie.

———————————————————————————————————-

Goed bezochte 11de expositie Fotogroep Gilze.

Op zondag 14 april was De Schakel in Gilze weer de plek waar je moest zijn voor mooie foto’s, boeiende gesprekken en twee sterke fotocompetities. Op de jaarlijkse expositie waren 66 wedstrijdfoto’s te zien, waar zowel een vakjury als de bezoekers aan de tentoonstelling over mochten oordelen. Daarnaast waren er op het podium van de grote zaal nog ruim twintig foto’s te zien uit de verschillende maandthema’s van de FGG. De elf exposerende fotografen waren de hele dag aanwezig en veel bezoekers maakten van die gelegenheid gebruik om interessante gesprekken met hen aan te knopen.

Niet alleen de bezoekers waren trouwens positief. De vakjury had het in zijn rapport over ‘een zéér goede expositie! […] Ook de thema’s waren prima!’

De eerste prijs was voor de foto ‘Sabina Classen’ van Gerard Hamels. De jury roemde de foto als ‘origineel’ met ‘mooie lichtval, fraaie tinten’.                                                                   De tweede plaats was voor ‘Markt in Hué, Vietnam’ van Cor de Kok, gevolgd door de sportfoto ‘Spotlight’ van Jeroen van Nunen.

Bij de publieksjury ging Rennie Brouwer met de eer strijken. Zijn foto ‘Kerstnacht in Rahier’ kreeg de meeste stemmen, met op de tweede plaats ‘Trap 2’ van Jos Vingerhoets en ‘Tijger’ van Frans Janssens op nummer 3.

———————————————————————————————————-

De avond valt…

Op woensdagavond 27 maart 2019 trokken de fotografen van Fotogroep Gilze er weer op uit. Maar de reis ging deze keer niet ver: het Water aan de Warande in Gilze. Het tijdstip was wel bijzonder. Van een halfuur vóór tot een uur ná zonsondergang zagen zij het langzaam donker worden voor hun lenzen. En terwijl op de parkeerplaats en bij de sportvelden rode en witte lampen ontbrandden, werd het water steeds zwarter en de uitdaging steeds groter. Hieronder vind je een selectie van de mooiste foto’s van die avond.?

———————————————————————————————————-