Nieuws

Als fotografen komen wij werkelijk overal. Van Nepal tot Nottingham, van Vietnam tot Versailles en van Sint Petersburg tot Sint Willebrord, overal hebben ze wel eens een fotograaf van Fotogroep Gilze aan het werk gezien. Maar natuurlijk vergeten we ook onze roots niet!  Op woensdagavond 25 augustus maakten zeven FGG-leden een fotowandeling door Gilze. Dat je ook dicht bij huis mooie foto’s kunt maken zie je hieronder.

———————————————————————————————————-

Jaarafsluiting safaripark en barbecue.

Op zaterdag 18 juli vond het jaarlijkse uitstapje van Fotogroep Gilze plaats. Wij togen deze keer naar Safaripark Beekse Bergen. Eerst reden we in twee auto’s het eerste deel van de autosafari. Iedereen had de beelden nog scherp op het netvlies van dat Franse gezin dat onderweg uitstapte om een paar van die grote katten eens van dichtbij te gaan bekijken. Die konden nog net op tijd terug hun auto in vluchten. Dat zou ons natuurlijk niet gebeuren! Maar…Toen de chauffeur van de eerste auto onderweg de ramen van de achterportieren van het kinderslot wilde halen, drukte hij per abuis op het verkeerde knopje, zodat de achterklep open sprong. En die kon alleen maar van de buitenkant dicht! Dus vlug, vlug, op een min of meer geschikt moment toch maar uitgestapt, voordat de apen de kofferbak zouden leegplunderen.Daarna brachten we een bezoek aan de roofvogelshow, aten we een broodje en gingen we te voet verder. Op de afgeschermde wandelpaden, dat wel. Het was nog een fikse wandeling, maar het weer was mooi, de verschillende dieren en grijze rotsblokken waren fotogeniek en de terrasjes boden een welkome onderbreking en verfrissing.Tot slot reden we zonder verder gevaarlijk oponthoud de tweede helft van de autosafari, waarna we de reis naar huis aanvaardden. ’s Avonds sloten we het jaar af met de gebruikelijke gezellige barbecue bij een van de leden thuis.

———————————————————————————————————-

Fotograferen in Willemstad

Op woensdag 2 juni was het zo ver. Voor het eerst sinds de lange, lange coronawinter konden de fotografen van Fotogroep Gilze er weer gezamenlijk op uit. Het doel was het oude vestingstadje Willemstad. Dat was geen slechte keuze: het open landschap, de smalle straatjes, de pittoreske haven en natuurlijk het weidse Hollandsch Diep met in de verte de bruggen die Holland en Brabant verbinden. Als fotograaf kom je er al gauw tijd (en ogen) tekort. Hieronder zie je een selectie van vele fraaie beelden die het bezoek ons heeft opgeleverd.