Nieuws

Dagje Beekse Bergen.

Omdat een van onze leden vrijwilligerswerk doet op safaripark Beekse Bergen, leek het ons een goed idee om hem daar eens in zijn natuurlijke omgeving te gaan opzoeken. Zaterdag 1 juni was een hete dag met boeiende informatie, veel beesten, liters vocht, vermoeide voeten en honderden mooie foto’s. Hieronder ziet u een (noodgedwongen beperkte) selectie

———————————————————————————————————-

Avondje Oisterwijk.

Op woensdagavond 22 mei maakten vijf leden van Fotogroep Gilze een fotowandeling door Oisterwijk. Het werd een mooie, zonnige avond met dorpsgezichten, natuur en examenkandidaten op weg naar hun schoolgala. De avond eindigde op een gerenommeerd terras – zoals het hoort. Hieronder een impressie.

———————————————————————————————————-

Goed bezochte 11de expositie Fotogroep Gilze.

Op zondag 14 april was De Schakel in Gilze weer de plek waar je moest zijn voor mooie foto’s, boeiende gesprekken en twee sterke fotocompetities. Op de jaarlijkse expositie waren 66 wedstrijdfoto’s te zien, waar zowel een vakjury als de bezoekers aan de tentoonstelling over mochten oordelen. Daarnaast waren er op het podium van de grote zaal nog ruim twintig foto’s te zien uit de verschillende maandthema’s van de FGG. De elf exposerende fotografen waren de hele dag aanwezig en veel bezoekers maakten van die gelegenheid gebruik om interessante gesprekken met hen aan te knopen.

Niet alleen de bezoekers waren trouwens positief. De vakjury had het in zijn rapport over ‘een zéér goede expositie! […] Ook de thema’s waren prima!’

De eerste prijs was voor de foto ‘Sabina Classen’ van Gerard Hamels. De jury roemde de foto als ‘origineel’ met ‘mooie lichtval, fraaie tinten’.                                                                   De tweede plaats was voor ‘Markt in Hué, Vietnam’ van Cor de Kok, gevolgd door de sportfoto ‘Spotlight’ van Jeroen van Nunen.

Bij de publieksjury ging Rennie Brouwer met de eer strijken. Zijn foto ‘Kerstnacht in Rahier’ kreeg de meeste stemmen, met op de tweede plaats ‘Trap 2’ van Jos Vingerhoets en ‘Tijger’ van Frans Janssens op nummer 3.

———————————————————————————————————-

De avond valt…

Op woensdagavond 27 maart 2019 trokken de fotografen van Fotogroep Gilze er weer op uit. Maar de reis ging deze keer niet ver: het Water aan de Warande in Gilze. Het tijdstip was wel bijzonder. Van een halfuur vóór tot een uur ná zonsondergang zagen zij het langzaam donker worden voor hun lenzen. En terwijl op de parkeerplaats en bij de sportvelden rode en witte lampen ontbrandden, werd het water steeds zwarter en de uitdaging steeds groter. Hieronder vind je een selectie van de mooiste foto’s van die avond.?

———————————————————————————————————-

Koepel Breda.

Op zaterdag 21 juli 2018 hebben leden van de Fotogroep Gilze mee gelopen met een rondleiding in de koepel gevangenis te Breda. Eigenlijk geen plek waar je wezen moet, maar toch zeer interessant. Vooral ook de cellen 114, 115, 116 waar de beruchte “3 van Breda” al die jaren gelogeerd hebben. De grote ruime omvang van de koepel was bijzonder, zoals in de folder wordt vermeld, is dit inderdaad als je hier voor de eerste maal binnenkomt…..WAUW.

———————————————————————————————————-

Op grote hoogte

Op woensdag 13 juni 2018 bevonden drie FGG-fotografen zich letterlijk op grote hoogte. André Wouters, Gerard Hamels en Jan de Jong hadden langs de nauwe trap de bovenste trans van de kerktoren van Gilze bereikt. Het weer was perfect, de lucht helder en het licht prachtig. Alle gelegenheid dus om een flink aantal mooie beelden vast te leggen. Kijk en geniet mee van de moeizame klim en het magistrale uitzicht. Wij bedanken het kerkbestuur voor het mogelijk maken en Piet Rouws voor zijn inzet om deze ‘hoogstaande’ excursie mogelijk te maken.

——————————————————————————————————–