Nieuws

Nationaal Militair Museum

Om het fotografiejaar nuttig en aangenaam af te sluiten, reisden enkele FGG-fotografen op zaterdag 23 juli af naar het Nationaal Militair Museum in Soesterberg. Het museum, dat gevestigd is op een deel van de voormalige vliegbasis Soesterberg, zit in een groot en modern gebouw. Er staan, liggen, hangen niet alleen veel militaire memorabilia als uniformen, wapens, voertuigen, kanonnen en vliegtuigen, er zijn ook schitterend ingerichte historische zalen en educatieve ruimtes voor kinderen. Én er is de leuk vormgegeven ‘xperience’ De Klas van ‘45. Daarin volg je in verschillende kamers hoe het vijf kinderen is vergaan die in 1945 weer voor het eerst na de oorlog terug naar de lagere school konden. Al met al meer dan genoeg om onze fotografen uit te dagen om een aantal knappe foto’s te ‘schieten’ (om in militaire termen te blijven).                                             Uiteraard ontbrak aan het eind van de jaarafsluiting de traditionele barbecue niet.

Hieronder zie je wat indrukken van het museum in Soesterberg.

———————————————————————————————————-

Kerstverlichting Gilze

 Natuurlijk, Gilze is New York niet en de Tip is net iets anders dan Times Square. Maar als je ziet hoe verschillende inwoners alles uit de kast hebben gehaald om hun huis op zijn minst het aanzien van een Winter Wonderland te geven, dan kun je daar alleen maar bewondering voor hebben. Op 15 december trokken daarom zes FGG-fotografen door het dorp om ’s avonds de rijkst versierde en verlichte huizen voor het nageslacht vast te leggen. De photoshoot tocht kwam langs de Gouberg, Hofstad, Versterstraat, Van Petersheimstraat en Meester Schrauwenstraat, waarna we de avond gepast en op afstand hebben afgesloten met kerststol en glühwein.

Hieronder vind je een fotoselectie van ons eigen Manhattan aan de Lei.

———————————————————————————————————-

Kerstshowfoto’s

De kerstshow van AVRI in Dongen verwacht dit jaar zo’n 200.000 bezoekers. Dat is natuurlijk een mooi succes, maar het is niet echt ideaal om tussen al die mensen behoorlijke foto’s te maken. Gelukkig mochten de fotografen van Fotogroep Gilze op woensdag 17 november na sluitingstijd een paar uur ongehinderd rondlopen door de sfeervol ingerichte en versierde hallen van AVRI. Wij danken de familie Van der Avoird voor hun gastvrije ontvangst (met koffie!). Hieronder zie je een kleine selectie van de vele honderden foto’s die we die avond gemaakt hebben.

———————————————————————————————————-

Fotowandeling Gilze.

Als fotografen komen wij werkelijk overal. Van Nepal tot Nottingham, van Vietnam tot Versailles en van Sint Petersburg tot Sint Willebrord, overal hebben ze wel eens een fotograaf van Fotogroep Gilze aan het werk gezien. Maar natuurlijk vergeten we ook onze roots niet!  Op woensdagavond 25 augustus maakten zeven FGG-leden een fotowandeling door Gilze. Dat je ook dicht bij huis mooie foto’s kunt maken zie je hieronder.

———————————————————————————————————-