Expo 2024

Succesvolle 13de expositie Fotogroep Gilze.                                                                                                                                                                          Op zondag 14 april stond de grote zaal van De Schakel in Gilze weer helemaal in het teken van de fotografie, met ruimte en tijd voor mooie foto’s, boeiende gesprekken en twee sterke fotocompetities.                                                                                                                          In de zaal, als altijd weer sfeervol versierd met planten van De Rozelaar, streden 72 wedstrijdfoto’s om de aandacht van de bezoekers én van de vakjury.                                     Bovendien trokken op het podium van de grote zaal nog eens 36 uitvergrote foto’s de aandacht, terwijl in de foyer een doorlopende diapresentatie van bijna honderd foto’s weer ander boeiend werk van Fotogroep Gilze toonde.

De negen exposerende fotografen waren de hele dag aanwezig en veel bezoekers maakten van die gelegenheid gebruik om interessante gesprekken met hen aan te knopen. Niet alleen de bezoekers waren trouwens positief. Ook de twee juryleden Kees van Boxtel en Joop Tates van Fotoclub Optiek uit Goirle roemden de kwaliteit en de diversiteit van de foto’s.                                                                                                                                                       In hun beoordeling letten zij vooral op inhoud, compositie, techniek en prettig beeld.

De eerste prijs ging naar een foto van Rennie Brouwer. ‘Muur met korstmos’ vertelt volgens de jury goed hoe de natuur zijn werk doet en fraaie begroeiingen creëert.              De driehoeken geven een prettig beeld om naar te kijken.                                                         De scherpte is vastgelegd op de juiste plek met een keurig ‘bokeh’ op de achtergrond.

De tweede prijs was voor debutant Eugenie Baerveldt. Haar foto ‘De boekenwurm’ straalt ondanks de drukte in het beeld juist rust uit.                                                                              Ook hier is de compositie goed gekozen.

‘Forum Groningen’ van Wil van Gorp verdient de derde plaats vanwege het bijzondere standpunt, waardoor het beeld opzettelijk niet symmetrisch is. De weerspiegeling in de ramen is goed gezien.

Publieksprijs

De prijs van de publieksjury ging naar ‘Weerspiegeling’ van André Wouters.                       De fietser over een ondergelopen weg in het bos viel duidelijk in de smaak.                        Dat gold ook voor de ‘Honingbij’ van Wil van Gorp en ‘De boekenwurm’ van Eugenie Baerveldt die respectievelijk tweede en derde werden.

Fotogroep Gilze kan terugkijken op een bijzonder geslaagde expositie met veel positieve reacties. Dit stimuleert de fotografen om opnieuw een creatief jaar in te gaan met in 2025 een nieuwe tentoonstelling, die ongetwijfeld nóg meer bezoekers zal trekken dan de succesvolle editie van dit jaar.

← Home______________________________________________Alle Foto’s →