Cor de Kok

Cor de Kok  woont al veertig jaar in Gilze en is er geen onbekende. Je mag hem gerust ‘dé dorpsfotograaf van Gilze’ noemen, een eretitel die ondersteund wordt door het feit dat hij zich geheel belangeloos inzet als fotograaf bij tal van activiteiten. Niet alleen bij de grote volksevenementen zoals Carnaval, Sint Nicolaas of de Colorrun kan Gilze op Cor rekenen, maar ook bij tal van andere sport-, verenigings- en sociale activiteiten. Zo heeft hij de afgelopen jaren de nieuwbouw vam cultureel centrum De Schakel en van zorgcentrum St. Franciscus fotografisch begeleid en werkt hij mee aan een expositie over honderd jaar St. Franciscus in Gilze.
Cor is medeoprichter van de Fotogroep Gilze en al tien jaar voorzitter van de FGG. Behalve in het dorp fotografeert hij ook veel tijdens zijn reizen, die hem naar alle delen van de wereld hebben gebracht. Hij vindt het vooral bijzonder om mensen te fotograferen die hij onderweg tegenkomt.
Kijk ook op: www.cordekok.nl.

←  André Wouters                                                                                                  Frans Janssens