Expo 2023

Goed bezochte 12de expositie Fotogroep Gilze.

Op zondag 16 april was De Schakel in Gilze, na drie stille coronajaren, eindelijk weer de plek waar je moest zijn voor mooie foto’s, boeiende gesprekken en twee sterke fotocompetities. In de sfeervol met planten van de Roozelaar versierde zaal waren 80 wedstrijdfoto’s te zien, waarover zowel een vakjury als de bezoekers aan de tentoonstelling mochten oordelen. Daarnaast was er op het podium van de grote zaal nog een ‘kettingfoto’ te zien, met foto’s die reageren op andere foto’s, én een doorlopende diapresentatie van ruim 100 foto’s van de drie afgelopen jaren.

De tien exposerende fotografen waren de hele dag aanwezig en veel bezoekers maakten van die gelegenheid gebruik om interessante gesprekken met hen aan te knopen. Niet alleen de bezoekers waren trouwens positief. De vakjury, die dit jaar bestond uit Louis en Ans van den Meijdenberg, van PLM Photo in Tilburg, noemde het ‘een zéér goede expositie!’ Louis voerde de fotografen als een deskundige gids door hun eigen tentoonstelling – wat een leerzame ervaring was!

Voelbare spanning

De jury was kennelijk onder de indruk. De eerste prijs was voor de foto ‘Plasvilla’ van debutant Joke Sarton. Het juryrapport roemde de foto als gedurfd, avontuurlijk en origineel. De tweede prijs ging naar ‘Overvallen door sneeuwbui’, een foto die Jos Vingerhoets op IJsland had gemaakt. De voelbare spanning en de ongewisse toekomst van de geportretteerden waren sterke punten. ‘Corrosie 4’ van Rennie Brouwer sleepte de derde prijs in de wacht. ‘Uitvergroten en als een prachtig abstract schilderij aan de muur hangen’, luidde het advies.

Publieksprijs

Bij de publieksjury ging Wil van Gorp met de eer strijken. Zijn foto ‘Needle Tower’ werd eerste, terwijl zijn ‘Mycena’ goed was voor een derde prijs. Daartussen stond Jos Vingerhoets met ‘El Museu de les Ciències Principe Philipe’, die tweede werd.

Fotogroep Gilze kan terugkijken op een kwalitatief geslaagde expositie met veel positieve belangstelling. Het succes stimuleert de fotografen om opnieuw een creatief jaar in te gaan met op 14 april 2024 een nieuwe tentoonstelling, die ongetwijfeld nóg meer bezoekers zal trekken dan de succesvolle editie van dit jaar.

Wil je op de foto’s reageren?                                                                                                            Dat kan met het antwoordformulier helemaal onderaan deze pagina.                                     Na enige tijd vind je je reactie daar ook terug.

← Home                                                                                                                            Alle Foto’s →

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *