Jos Vingerhoets

Jos Vingerhoets  fotografeert al zo’n 35 jaar. Het begon toen hij in militaire dienst zat, waar hij ook foto’s leerde ontwikkelen. Al snel ging hij als vrijwilliger de fotohobbyclub mee leiden, wat betekende dat hij de chemicaliën klaarmaakte en de bezoekers hielp met het ontwikkelen en afdrukken van hun zwartwit- of kleurenfoto’s. Toen hij uit militaire dienst kwam, sloot Jos zich aan bij een fotoclub.
Hij heeft zich sindsdien tot een allround-fotograaf ontwikkeld: van model- tot straatfotografie en abstracte tot urban- en architectuurfotografie. De laatste tijd gaat zijn belangstelling vooral uit naar architectuur en lijnenspel.
Om zichzelf te ontwikkelen volgde hij verschillende cursussen op het gebied van fotografie. Hij heeft ook cursussen gevolgd om foto’s te bespreken. Dat heeft er toe geleid dat bij Jos een groot deel van de clubavonden van Fotogroep Gilze het voortouw neemt bij het bespreken van de foto’s van leden.

← Jan de Jong                                                                                                       Rennie Brouwer→