Patrick Bogers

Patrick Bogers  werkt als technicus via een detacheringsbureau voor de Koninklijke Luchtmacht aan het onderhoud van vliegtuigen. Dat beroep en hobby dicht bij elkaar liggen, blijkt wel uit het feit dat Patrick ook als vrijwilliger bij de Historische Vliegclub Gilze-Rijen actief is. Samen met enkele andere is hij verantwoordelijk voor het onderhoud en vliegklaar houden van een Mitchell B25-bommenwerpen uit 1944. Dat foto’s van (of vanuit!) de Mitchell regelmatig terugkomen in zijn fotowerk kan dan ook geen verrassing zijn. Een ander thema in zijn werk zijn begraafplaatsen. De rust, de soms strakke vormgeving en de omliggende natuur leveren dikwijls mooie plaatjes op.
Ook houdt Patrick zich bezig met druppelfotografie, een genre waar hij surfend over het internet bij toeval kennis mee maakte. Het fotograferen van vallende druppels is een precisiewerkje: een nauwkeurige opstelling, heel precieze belichting, goede timing, maar ook veel geduld leiden soms tot bijzondere, haast abstracte resultaten.

http://patrickbogersfotografie.weebly.com/

← Jos Vingerhoets                                                                                               Rennie Brouwer  →