Jubileum 2018

Succesvolle foto-driedaagse                             Fotogroep Gilze. 

Op 6, 7 en 8 april stond De Steenfabriek in Gilze in het teken van het tienjarig bestaan van Fotogroep Gilze (FGG). Meer dan driehonderd bezoekers genoten van het werk van de dertien fotografen van de FGG. Het bezoek van bewoners van verzorgingshuis St. Franciscus, de officiële opening door de wethouder en uitslag van de verschillende fotowedstrijden vormden maar enkele van de hoogtepunten.

Op vrijdagmiddag verwelkomde de FGG ruim zestig bewoners en vrijwilligers van verzorgingshuis St. Franciscus. Omdat het voor de veelal rolstoelgebonden bewoners niet mogelijk was om de bovenverdieping van De Steenfabriek te bezoeken, had de organisatie een mooie videopresentatie gemaakt, die de bezoekers beneden konden bekijken.

Feestelijke opening

Hoewel er vrijdag en ook zaterdagochtend al volop bezoek was geweest, vond de officiële opening zaterdagmiddag om 13.00 uur plaats. Wethouder Ariane Zwarts memoreerde in haar toespraak de tienjarige geschiedenis van de FGG en vroeg speciaal aandacht voor de drie mannen die tien jaar geleden de club hadden opgericht: Cor de Kok, Gerard Hamels en Jos Vingerhoets. Na de openingshandeling leidden de drie leden van het eerste uur de wethouder rond door de tentoonstelling – die daar ook uitgebreid de tijd voor nam.

Later op de zaterdagmiddag bezocht de vakjury de tentoonstelling om een deskundig onderbouwd oordeel over de geëxposeerde wedstrijdfoto’s te geven. De jury bestond dit jaar uit portretfotograaf Daniëlle van Dijk, natuurfotograaf Kaat Nobelen en beeldend kunstenaar Bernadet Rijvers.

Drie wedstrijden

Behalve de juryleden mocht ook het publiek aangeven wat volgens hen de beste foto’s waren. En alsof dat nog niet genoeg was, kon iedereen die de expositie bezocht ook nog de winnaar aanwijzen van de grote fotowedstrijd voor inwoners van afgelopen december/januari. Daartoe hadden drie deskundigen al een voorselectie van acht foto’s gemaakt. Gilzenaar Jan Oprins won hier met overmacht. Zijn foto ‘Winter’ kreeg veruit de meeste stemmen van het publiek. Bij de jeugd won Kay Huibers met zijn mooie foto ‘Krokussen’.

Dan de wedstrijdfoto’s van de leden van de FGG. Het publiek koos als beste foto voor ‘Straatboefje’ van André Wouters, op de hielen gezeten door Jeroen van Nunen met ‘White walk’ en Frans Janssens met ‘Op de vlucht 2’.

Ook bij de vakjury scoorde Jeroen van Nunen buitengewoon goed door een eerste én een tweede plaats binnen te slepen. Zijn foto ‘Solo’ roemde de jury vanwege een ‘prachtig verstild beeld, goede compositie, mooie leegte’. De tweede plaats was voor Jeroens foto ‘Who’s looking?’. En op de derde plaats volgde Jan de Jong met ‘Rotterdam’.

Reacties:

Beste Foto Groep Gilze.
Mijn complimenten voor de prachtige jubileum expositie in de Steenfabriek.
Er is heel wat werk verzet maar met succes, het zag er ver boven het maaiveld uit.

Groet,    Henk van den Anker, Mentor FOTOBOND

( En de Hertog Jan was heerlijk ! )


Goedenavond Fotogroep Gilze,

Vanmiddag de Steenfabriek bezocht en waren onder de indruk van het getoonde           werk (foto’s) en voor al uw goed verzorgde programma Jubileumboek.                                     Fotogroep Gilze .Chapeau >>>>>

Dank daarvoor!

Met vriendelijke groet,   Joop Johannes Bartels.

Omhoog