Jordy van Eijck

Jordy van Eyck  is met name geïnteresseerd in avondfotografie en in het experimenteren met licht. Dat doet hij vooral met zijn neef Koos van Eijck, die ook lid is van de Fotogroep Gilze. Ze trekken er dan ook regelmatig samen op uit. Een tijdje geleden reisden zij af naar Luxemburg om foto’s te maken. Bij toeval troffen ze daar oude, vervallen metaalfabriek aan, waar zij bijzondere ‘urban’-achtige foto’s hebben gemaakt. Het indrukwekkende resultaat van deze onverwachte fotosessie was in april 2017 nog te zien op de jaarlijkse foto-expositie van de FGG in De Schakel in Gilze.
Jordy werkt bij een vogelasiel en -revalidatiecentrum annex dierenwinkel en kweekt zelf ook verschillende soorten tropische vogels. Daarbij is hij de trotse eigenaar van enkele soorten lories (kleine, felgekleurde papegaaien uit Australië en Oceanië). Behalve vogels heeft Jordy ook nog een prachtige Zwitserse herder die Faya heet – en die ook regelmatig voor de camera van de baas poseert.

 

←Jeroen van Nunen                                                                                           Jos Vingerhoets  →