Joke Sarton

Joke Sarton ziet zichzelf als een groentje op fotografisch gebied. Ze heeft geen spiegelreflexcamera en is pas gaan fotograferen met de komst van de  iPhone. Ze fotografeerde in het begin vooral het spel van de kleinkinderen, om zo herinneringen vast te leggen. Ze merkte al gauw, dat ze plezier beleefde aan het goed kijken voordat ze knipte. Ook toen al probeerde ze het beeld op creatieve wijze weer te geven. Tijdens vakanties naar grote steden fotografeerde ze graag doorkijkjes, lijnenspel en reflecties.

Net voor corona heeft ze een workshop Basistechnieken bij de KBO gevolgd en ontdekte daar voor het eerst dat haar foto’s goed gewaardeerd werden. Tamelijk toevallig maakte ze op een avond kennis met leden van de Fotogroep Gilze, waarop ze besloot eens een keer langs te gaan tijdens een clubavond. Dat is inmiddels enkele maanden geleden en nu is ze lid en dat vindt ze top. Praten over foto’s en thematisch foto’s maken, daar heeft ze plezier in.

← Jan de Jong                                                                                                        Jos Vingerhoets →