Jan van Eijck

Jan van Eijck  fotografeert al sinds de jaren zeventig. Dat was de tijd van de analoge fotografie met vele uren in de doka. In 1984 werd hij lid van fotoclub Silhouet. Jan werkte in die tijd als zelfstandig agrariër en de combinatie van werken op de boerderij en de regelmatige activiteiten van een fotoclub bleek uiteindelijk toch te zwaar. Hij besloot te stoppen en de fotografie raakte wat in de vergetelheid. Dat veranderde toen hij in 2009 in contact kwam met de Fotogroep Gilze. Jan zette vanaf toen de eerste schreden op het voor hem nieuwe pad van de digitale fotografie. In het begin werkte hij met een APS-systeem, maar tegenwoordig met een Nikon fullframe-camera. Hij zet het liefst paarden en architectuur op de foto, maar fotografeert alles wat hem voor de lens komt.
Veertien jaar geleden stopte hij met het boerenbedrijf en vertrok hij uit Gilze. Hij woont nu met vrouw en kinderen in het eveneens landelijke Strijbeek.

← Jan de Jong                                                                                                              Joke Sarton →